April Peter 

 

Guus hand Peter

 

Laure en Harmony

Wij zijn Peter en Jennie van Wijgerden. We hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen.  Als hobby hebben wij onder andere het fokken van shetlandpony’s. De shetlandhobby begon in 1990 in Zuilichem toen we via Gerrit Dingemans onze eerste pony Beauty van den Uitweg kochten. Een gouden aankoop bleek later want deze dame werd later superpreferent. Onze eerste zelfgefokte pony was Gelder van Zuylichem, welke in 1999 algemeen kampioen werd op de hengstenkeuring. Daarvoor was hij al 4 jaar op rij de beste in de kleine maat. 

In 1992 verhuisden we van Zuilichem naar de Hoogveldweg in Bruchem en veranderde onze stalnaam in 'Stal ‘t Hoogveld'. Beauty kreeg daar haar eerste dochter, Jamilla van ’t Hoogveld. Deze, inmiddels kroonpreferente merrie haalde 8 maal een eerste premie. Leuke resultaten zijn verder o.a. de goedkeuring van Nobel en Elroy van ’t Hoogveld als dekhengst en het grote maat-, algemeen- en erekampioenschap in 2007 van de hengst Promotie van Kastanjehof.

Naast rasuitstraling en soepele bewegingen vinden wij het karakter van de pony erg belangrijk. Wij vinden het gezellig om contact te hebben met collega fokkers, zowel op keuringen als de rest van het jaar.

Jennie Tornado

Kip kijkt om hoek