De jaarlijkse premiekeuring zit er weer op. Het was leuk om weer aan de keuring deel te kunnen nemen.

We begonnen op donderdag met het wassen van de pony´s en kregen daarbij veel hulp van Froukje, onze kleindochter en de buurmeisjes die veel plezier hadden tijdens het wassen en kammen van de lieve shetten. 

Ponys wassen    Ponys kammen 


Na het wassen konden de pony´s lekker drogen in het zonnetje en  werden ze uiteraard
af en toe gekamd zodat ze netjes opdroogden en ook de poep werd weggeschept anders
kregen ze weer vieze hoeven wat natuurlijk niet leuk was na al het werk.

Ponys drogen b


Froukje die voor het eerst de pony´s mee voorgebracht heeft tijdens de keuring, heeft ook goed geoefend in het netjes neerzetten van de pony´s, vooral de jeugdpony´s die nog niet zoveel gewend zijn.

ONoor 2021  Olivia 2021 

O'Noor, de pony van Froukje                                                              Olivia

 

Op vrijdag gingen we op pad met de jeugdpony's van Lamborghini die allemaal netjes hun premie behaalden. 

Op zaterdag mochten eerst de veulens de baan in. Zij kregen helaas geen premie.

Roosje 2 Pascal

Petite Rose (Roosje)                                                                       Pascal
 

's-Middags kwam Laure-Joy voor het eerst in de baan als volwassen pony. Zij liet zich goed zien en haalde een 1e premie. Joy-Anne kreeg dit jaar een 2e premie. Harmony, die we ook hadden opgegeven, moesten we helaas terugtrekken. Haar veulen was lekker aan het knabbelen geweest aan haar manen wat er uiteraard een beetje vreemd uit zag. Jammer, volgend jaar beter hopen we. 

Iedereen die heeft meegeholpen, nogmaals heel hartelijk dank! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle drie de veulens van Lamborghini zijn zijn geboren. Merrieveulen Rose-Anne van Harmony werd als eerste geboren op 11 mei. Ze is een lief en een rassig veulen. Daarna volgde op 1 juni Ralf, een hengstveulen van Joy-Anne. Evenals zijn volle zussen Noa en Olivia heeft hij veel ras en stevige benen .  Op 24 juni, ruim 2 weken voor de uitgerekende tijd lag  plotseling Quinty in de wei bij haar moeder April. We waren een avondje weggeweest en gingen toch nog maar even bij April kijken omdat we het niet helemaal vertrouwden. Quinty was naar schatting een kwartiertje daarvoor geboren  geboren. Gelukkig is het goed gegaan en we zijn erg blij met het prachtige merrieveulen.