Vandaag is Nander geboren, een hengstveulen van April en Lamborghini. Waarschijnlijk is April staand bevallen want het veulenalarm is niet afgegaan. 's-Ochtends stond Nander netjes opgedroogd in de wei, fier met zijn hoofdje omhoog. We zijn erg blij met hem; het is nl. het eerste veulen van Lamborghini en hij kijkt erg goed.

De premiekeuring 2018 zit er weer op. Na alle pony's netjes gewassen te hebben gingen we op vrijdag 30 augustus met de jonge pony's naar Velddriel. Jaarling Laure-Joy mocht zich als eerste laten zien. Zij eindigde netjes op een 2e plaats met premie. De drie-jarigen Josephine en Joy-Anne werden 2e en 3e in hun rubriek met een 2e premie. Ook Imke van schoondochter Famke haalde een 2e premie.

's-Middags was het mooi weer en heeft Leontien prachtige foto's gemaakt van o.a. de pony's, waaronder deze van Laure-Joy in de tuin:

Laure Joy bloemen 2018

Laure-Joy

Op zaterdag ging het ook prima; de Nobel veulentjes Marcello en Madelief eindigden 1e en 2e in hun rubriek kleine maats veulens. Ook Mats (v. Nobel) van Famke eindigde op kop. Marcello en Mats mochten zich bij de veulenkampioenschappen laten zien en deden het super tussen de grote veulens. Marcello werd hengstveulenkampioen overige maten!

Marcello 2018

Marcello


In de pauze konden de kinderen allerlei leuke dingen met de pony's doen:  

 

Nora en Froukje

Foukje in actie tijdens het pauze programma


Laure op Pony 2

Laure op Harmony, haar lievelingspony


's- Middags mochten Harmony en Esmee de ring in. Harmony werd 2e met een 2e premie en Esmee 3e met een 1e premie.

Prima verlopen keuringsdagen dus. Iedereen die heeft meegeholpen: heel hartelijk dank!

 

Alledrie de veulens van Nobel die we dit jaar verwachtten zijn geboren en wel binnen een week. Het was dus even druk maar wel erg handig zo.  De eerste was Madelief, een prachtig klein merrieveulentje. Zij is op koningsdag geboren en is het eerste veulen van Harmony. Ze kreeg haar veulentje niet vanzelf; een beentje lag namelijk dwars en kon er niet uit. De dierenarts heeft geholpen en gelukkig is het goed afgelopen. Harmony zorgt erg goed voor haar kleintje. Op 1 mei kwam de het volgende veulen: Marcello een hengstje uit Esmee ook al zo'n mooi klein veulentje. Op 3 mei is Melvin geboren uit Duchesse. Hij is wat groter dan de andere twee en kijkt ook dapper de wereld in. We zijn erg blij met deze mooie veulentjes van Nobel.