Na 9 jaar heeft April vandaag eindelijk weer een merrieveulentje gekregen. Oukje is een dapper en chique veulen en uiteraard zijn we super blij met haar. Alle drie de veulens van dit jaar zijn nu geboren, nu lekker uitrusten en genieten.

Vanochtend rond 06.00 uur is Olivia geboren. Een handig tijdstip zo aan het begin van de dag. De bevalling verliep vlot waarna we een prachtig merrieveulen met veel oprichting konden bewonderen. De moeder is Joy-Anne en de vader Lamborghini.  

Om half één vannacht, helemaal aan het begin van een stralende en bijzondere Koningsdag,  is ons eerste veulen van dit jaar geboren. Uiteraard mocht een koninklijke naam niet ontbreken dus hebben we hem Oleksander genoemd. Het is een klein en bijzonder leuk veulen met veel ras en oprichting en stevige beentjes. Zijn vader is Lamborghini en zijn moeder Harmony. Over een maandje wordt het volgende veulen verwacht.

De premiekeuring 2019 zit er weer op. Na alle pony's netjes gewassen te hebben gingen we op vrijdag 6 september met  ons raskikkertje Laure-Joy naar Velddriel. Zij liet zich mooi zien en haalde een kopplaats met premie. Op zaterdag 7 september mochten onze oudere merries en de veulens voor de jury verschijnen. De veulens Noa en Nander werden keurig tweede en derde met premie en No Limit vierde met net geen premie. Joy-Anne was hierna aan de beurt. Zij eindigde op de tweede plaats met een eerste premie. Harmony en Josephine werden derde en vierde met een 2e premie. Imke van Famke werd netjes derde met een tweede premie.

We mogen terugzien op gezellige keuringsdagen. Vooral leuk om al die kinderen zo bezig te zien met de pony's; borstelen, rondlopen en knuffelen met de veulentjes, niets was hen teveel. Iedereen die geholpen heeft nogmaals heel hartelijk dank!

Froukje en Rosanne

Froukje en Rosanne aan het borstelen