Na twee hengstveulens dit jaar hebben we nu een merrieveulen in de wei. Ze heet Noa en is een mooie en rasvolle dochter van Lamborghini en Joy-Anne. Joy-Anne die voor de eerste keer moeder is geworden is erg zorgzaam. We zijn erg blij met dit veulen!

Omdat April onze enige grote maat merrie was en ze al 5 hengstveulens op rij heeft gegeven hebben besloten om een grote maat merrie erbij te kopen. Het is de mooie en lieve Loes v.d. Pony Hoeve geworden. Loes heeft een super papier. Haar vader is Edo v.d. Pony hoeve en haar moeder de prachtige merrie Nancy v. Stal Heidezicht. Via Libero W. v.d. Hertraksestraat heeft ze ook aansluiting bij Lamborghini waar we haar volgend jaar mee hopen te dekken.

 

Vandaag is No Limit, ons tweede hengstveulen met Lamborghini als vader, geboren. Het rassige, dapper de wereld inkijkende veulentje is het eerste veulen van Josephine die een apetrotse moeder is en ook super zorgzaam. De bevalling ging gelukkig erg vlot wat altijd wel afwachten is bij een eerste veulentje. 

Vandaag is Nander geboren, een hengstveulen van April en Lamborghini. Waarschijnlijk is April staand bevallen want het veulenalarm is niet afgegaan. 's-Ochtends stond Nander netjes opgedroogd in de wei, fier met zijn hoofdje omhoog. We zijn erg blij met hem; het is nl. het eerste veulen van Lamborghini en hij kijkt erg goed.

De premiekeuring 2018 zit er weer op. Na alle pony's netjes gewassen te hebben gingen we op vrijdag 30 augustus met de jonge pony's naar Velddriel. Jaarling Laure-Joy mocht zich als eerste laten zien. Zij eindigde netjes op een 2e plaats met premie. De drie-jarigen Josephine en Joy-Anne werden 2e en 3e in hun rubriek met een 2e premie. Ook Imke van schoondochter Famke haalde een 2e premie.

's-Middags was het mooi weer en heeft Leontien prachtige foto's gemaakt van o.a. de pony's, waaronder deze van Laure-Joy in de tuin:

Laure Joy bloemen 2018

Laure-Joy

Op zaterdag ging het ook prima; de Nobel veulentjes Marcello en Madelief eindigden 1e en 2e in hun rubriek kleine maats veulens. Ook Mats (v. Nobel) van Famke eindigde op kop. Marcello en Mats mochten zich bij de veulenkampioenschappen laten zien en deden het super tussen de grote veulens. Marcello werd hengstveulenkampioen overige maten!

Marcello 2018

Marcello


In de pauze konden de kinderen allerlei leuke dingen met de pony's doen:  

 

Nora en Froukje

Foukje in actie tijdens het pauze programma


Laure op Pony 2

Laure op Harmony, haar lievelingspony


's- Middags mochten Harmony en Esmee de ring in. Harmony werd 2e met een 2e premie en Esmee 3e met een 1e premie.

Prima verlopen keuringsdagen dus. Iedereen die heeft meegeholpen: heel hartelijk dank!