De premiekeuring 2019 zit er weer op. Na alle pony's netjes gewassen te hebben gingen we op vrijdag 6 september met  ons raskikkertje Laure-Joy naar Velddriel. Zij liet zich mooi zien en haalde een kopplaats met premie. Op zaterdag 7 september mochten onze oudere merries en de veulens voor de jury verschijnen. De veulens Noa en Nander werden keurig tweede en derde met premie en No Limit vierde met net geen premie. Joy-Anne was hierna aan de beurt. Zij eindigde op de tweede plaats met een eerste premie. Harmony en Josephine werden derde en vierde met een 2e premie. Imke van Famke werd netjes derde met een tweede premie.

We mogen terugzien op gezellige keuringsdagen. Vooral leuk om al die kinderen zo bezig te zien met de pony's; borstelen, rondlopen en knuffelen met de veulentjes, niets was hen teveel. Iedereen die geholpen heeft nogmaals heel hartelijk dank!

Froukje en Rosanne

Froukje en Rosanne aan het borstelen

 

 

Na twee hengstveulens dit jaar hebben we nu een merrieveulen in de wei. Ze heet Noa en is een mooie en rasvolle dochter van Lamborghini en Joy-Anne. Joy-Anne die voor de eerste keer moeder is geworden is erg zorgzaam. We zijn erg blij met dit veulen!

Omdat April onze enige grote maat merrie was en ze al 5 hengstveulens op rij heeft gegeven hebben besloten om een grote maat merrie erbij te kopen. Het is de mooie en lieve Loes v.d. Pony Hoeve geworden. Loes heeft een super papier. Haar vader is Edo v.d. Pony hoeve en haar moeder de prachtige merrie Nancy v. Stal Heidezicht. Via Libero W. v.d. Hertraksestraat heeft ze ook aansluiting bij Lamborghini waar we haar volgend jaar mee hopen te dekken.

 

Vandaag is No Limit, ons tweede hengstveulen met Lamborghini als vader, geboren. Het rassige, dapper de wereld inkijkende veulentje is het eerste veulen van Josephine die een apetrotse moeder is en ook super zorgzaam. De bevalling ging gelukkig erg vlot wat altijd wel afwachten is bij een eerste veulentje. 

Vandaag is Nander geboren, een hengstveulen van April en Lamborghini. Waarschijnlijk is April staand bevallen want het veulenalarm is niet afgegaan. 's-Ochtends stond Nander netjes opgedroogd in de wei, fier met zijn hoofdje omhoog. We zijn erg blij met hem; het is nl. het eerste veulen van Lamborghini en hij kijkt erg goed.